Pyszna i lekka sałatka, idealnie nadaje się, jako dodatek do rozmaitych dań mięsnych, a także do wypieków, w szczególności do grillowanych przekąsek!
Zalecana jest podczas stosowania diety, w celu schudnięcia. Świetnie komponuje się z kawałkiem chleba (pełnoziarnistego), czy też sama. Ma wiele składników odżywczych, pełnowartościowa i przepyszna!
Na początku przygotuj wszystkie składniki. Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Ostudź je, obierz i pokrój w kostkę.
Gdy twaróg ma za dużo płynów, odsącz go, aby sałatka nie była mokra. Następnie wymieszaj ser z musztardą. Obierz teraz cebulę i pokrój w kostkę.
Opłucz rzodkiewki, osusz i pokrój w półksiężyce. Posiekaj drobno szczypiorek. Wszystkie składniki wrzuć do jednej miski, dopraw solą i pieprzem oraz innymi przyprawami wedle uznania. Włóż sałatkę na chwilę do lodówki.
Comments are closed.