Schab zapiekany z serem i majonezem. Dodaj cebulę, jajko i przyprawy. Wszyscy chwalą, więc dzielę się przepisem

Jeśli szukasz pomysłu na sycący posiłek, który będzie smakował zarówno tym młodszym, jak i starszym członkom Twojej rodziny, koniecznie zapoznaj się z poniższym przepisem na zapiekane mięso.

 

 

Składniki:

  • 4 kawałki schabu
  • 1 cebula
  • 100 g twardego żółtego sera
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i inne przyprawy wedle uznania

Sposób wykonania:

Natnij plastry mięsa tak, by stworzyły one kształt siatki. Przypraw kawałki mięsa z obu stron.

Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie ułóż ją na dnie naczynia żaroodpornego. Na warstwie cebuli ułóż plastry schabu.

 

 

Na tarce zetrzyj ser i jajka. Dodaj do nich sól i majonez. Powstałą masę wyłóż na mięso.

 

 

Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 30 minut.

Możesz podawać ze świeżą sałatką, duszonymi warzywami i ziemniakami.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!