To delikatne, pyszne mięso można przygotować w zaledwie 10 minut, a następnie trafia do piekarnika. Przepis.

Jajka powinny być ugotowane na twardo. Mięso pokroić na małe kawałki i za pomocą tłuczka zmielić.

 

Doprawić potrawę solą i pieprzem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć posiekaną cebulę. Nad warstwą cebuli ułożyć warstwę mięsa.

 

W osobnej misce wymieszać ze sobą starty ser i jajka. Dodaj sól, jogurt naturalny, bazylię i oliwę z oliwek.

 

Równomiernie rozprowadź mieszankę na mięsie.

 

Zapiekaj przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza To szybki i pyszny obiad, którym możesz się delektować z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!