Domowy serek topiony – kilka składników i gotowe. Zostawiam w lodówce na noc, a rano zachwycam się smakiem

Twaróg ubijamy mikserem lub blenderem na gładką masę i przekładamy go na patelnię dodając jajko, sodę i sól – dokładnie mieszamy. Pamiętajmy, że patelnia do smażenia serka musi być wykonana ze stali nierdzewnej!

Smażymy na małym ogniu, jednocześnie stale mieszając, tak długo aż całość osiągnie stan płynny.

Dodajemy masło i zagotowujemy. Zdejmujemy patelnię z ognia.

 

Teraz całość należy lekko przestudzić – najlepiej również mieszając. Po czym wlać do odpowiednich foremek. Po całkowitym wystudzeniu nasz topiony serek wkładamy do lodówki.

Do śniadaniowych bułeczek, kanapek czy przekąsek do pracy i szkoły domowy serek topiony sprawdzi się rewelacyjnie! Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!