Nasze serniczki bardzo dobrze komponują się z dżemem, skondensowanym mlekiem lub kwaśną śmietaną. To idealne śniadanie dla całej rodziny. Serniczki pozostawione po śniadaniu można włożyć do lodówki i podgrzać wieczorem, chociaż wielu woli jeść je również na zimno.
Jeśli chcesz, możesz dodać do ciasta kandyzowane owoce, rodzynki lub drobno posiekane daktyle.
Wymieszaj twarożek, cukier i kaszę mannę. Pamiętaj, że jeśli masa jest zbyt płynna , możesz dodać więcej kaszy manny. Jeśli jest grudkowata i sucha – warto dodać trochę mleka, wody lub kefiru.
Ugniataj ciasto i postaraj się, aby było dość lepkie i delikatne.
Uformuj kulki z ciasta, lekko obtocz je w mące.
Na patelnie wlej odrobinę oleju, rozgrzej. Zmniejsz temperaturę do średniej i rozpocznij smażenie serniczków. Smacznego!
Comments are closed.