Ślimaczki serowe – Domownicy zjedli wszystkie w jeden dzień. Robię prawie co każdy weekend

Ślimaczki serowe to ciasteczka bardzo szybko znikające z talerza.

Ze względu na ciekawy wygląd i niesamowity smak chętnie są zjadane zarówno przez dorosłych, jak i przez dzieci. Idealnie komponują się z gorącą herbatką lub kawą.

 

 

Do przygotowania ciasta potrzebujesz:

  • 350 g mąki pszennej
  • 3 g suchych drożdży
  • 100 g mleka
  • 50 g cukru
  • 50 g masła lub margaryny
  • 70 g kwaśnej śmietany
  • szczyptę soli

Do podgrzanego mleka wsypujemy drożdże, pół łyżeczki cukru i 3 łyżki mąki. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut do podrośnięcia.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!