Szukasz pomysłu na smaczną przekąskę, która w szybkim tempie zniknie ze stołu – „Radzieckie ciasteczka” – niezwykle pulchne, delikatne ciasto.

 

 

Ręce natłuść olejem i nagnieć ciasto. Dzięki tłuszczowi nie będzie kleić się tak do rąk. Następnie zawiń, umieść w misce i znów odstaw na 40 min. pod przykryciem z folii spożywczej.

 

 

Po tym czasie poodrywaj od ciasta kawałki mniej więcej 70-80 g. Każdy zawiń w folię i pozostaw na 15 min.

 

 

Pozostały olej podgrzej w rondlu.

 

 

Kulki ciasta rozwałkuj na prostokątne placki. Na każdy nakładaj łyżkę nadzienia mniej więcej na połowie ciasta, a potem zawiń brzegi. Z kolejnymi kawałkami postępuj tak samo. Placki wrzucaj na gorący olej i smaż aż do zarumienienia. Następnie kładź na ręczniku papierowym, by pozbyć się oleju.

Gotowe ciasteczka możesz podawać same lub towarzystwie domowej roboty sosu czy sałatki. Z pewnością zasmakują i Tobie, i całej Twojej rodzinie! SMACZNEGO!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!