Nadzienie:
Polewa:
Przygotowanie ciasta z podanych wyżej składników jest banalnie proste. W misce należy zmieszać ze sobą tak zwane suche składniki, a więc mąkę, cukier, proszek oraz musli. Jeżeli zależy nam na wzmocnieniu smaku, warto pokusić się o dodanie szczypty soli.
Kolejnym etapem jest ubicie białek, a następnie dodanie do nich żółtek i oleju. Przygotujmy odpowiednią blachę do pieczenia, którą trzeba będzie wysmarować olejem i posypać kaszą manną. Na tak przygotowaną blachę wlewamy ciasto. Na wierzchu ciasta możemy ułożyć wiśnie bądź posiekane orzechy.
Kierujmy się po prostu swoimi własnymi preferencjami smakowymi. Ciasto należy piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez mniej więcej 20 minut. W trakcie pieczenia, w kuchni będzie się unosił przepiękny zapach. Ciasto po wyjęciu i ostudzeniu nadaje się do posmarowania dżemem.
Śmiało można wykorzystać ten, który smakuje nam najbardziej. Kolejnym etapem jest roztopienie czekolady i wymieszanie jej z odpowiadającą nam ilością śmietanki. Przygotowaną w ten sposób polewą polewamy ciasto. Ważne jest to, aby polewa nam się nie zważyła.
Comments are closed.