Jaka jest różnica między tą przystawką, a zwykłymi lekko solonymi ogórkami? Zioła i więcej przypraw. Gruzińskie ogórki są tak pachnące, że nie sposób się im oprzeć. Będziesz mogła je zajadać już następnego ranka po przygotowaniu. Spróbuj!
Aby przystawka była jeszcze bardziej aromatyczna, zmiel kminek z czerwoną papryką, cukrem i solą w moździerzu. Wszystko dobrze wymieszaj.
Opłucz młode ogórki i pokrój w paski. Przenieś je do plastikowego pojemnika z pokrywką. Ogórki posyp przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Wsyp także posiekane zioła.
Zamknij plastikowy pojemnik pokrywką i potrząśnij, aby wszystko się wymieszało. Pozostaw ogórki w lodówce przynajmniej na 1 noc.
Po upływie tego czasu możesz podawać przekąskę do stołu.
Smacznego!
Comments are closed.