Połączenie świeżego imbiru i soku z marchwi w równych ilościach potęguje ich działanie. Przepis.

Składniki:

  • Korzeń imbiru (ok. 3 cm)
  • Marchewki duże
  • 5 łyżek miodu
  • Sok z jednej cytryny

Wykonanie:

Ugotuj marchewki w niewielkiej ilości wody do miękkości. Gdy warzywo będzie chłodne, użyj widelca, aby je rozgnieść. Wymieszaj z miodem, sokiem z cytryny i startym imbirem. Połącz wszystko ze sobą dobrze. Umieść wszystko w szczelnym pojemniku i przechowuj w lodówce.

 

Przyjmuj środek 4-5x dziennie, jeśli masz uporczywy kaszel. Może być również stosowany w leczeniu bólów stawów. Może być stosowany w celu złagodzenia zgagi i stresu. Przeciwwskazaniem jest cukrzyca, stosowanie leków moczopędnych.

Z imbirem i marchewką żadna infekcja nie jest zbyt zła!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!