You might also like
Dają duże pole do popisu, szczególnie dla tych, którzy lubią wykazać się kreatywnie nawet podczas gotowania. Dzisiaj przed Państwem nasze propozycje na pyszne sałatki z dodatkiem pieczarek.
Przygotuj:
Wykonanie:
Przygotowanie sałatki warto zacząć od mięsa. Najpierw podudzie natrzyj przyprawami i odstaw do lodówki na pół godziny. Po tym czasie upiecz je w piekarniku w 180 stopniach, aż do uzyskania miękkości. Pieczarki pokrój na plastry i usmaż je na oliwie do zarumienienia.
Kapustę posiekaj na drobne paski, a pomidorki przekrój na pół, by uzyskać mniejsze części. Wymieszaj jogurt/majonez z musztardą. Delikatnie ostudzone mięso pokrój na duże kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj z przygotowanym sosem, a na końcu posyp posiekanymi orzechami.
Comments are closed.