Tureckie nadziewane bułeczki – Proste i szybkie w wykonaniu. Miało być na dwa dni a zjedzone w kilka chwil

Oto przepis, który pokocha każda gospodyni! Bułeczki po turecku to Twój nowy kulinarny hit!

Bułeczki bez drożdży? Wydaje się, że to niemożliwe do wykonania, a jednak my udowodnimy Ci, że niemożliwe staje się możliwe!

 

Do wykonania bułeczek po turecku nie potrzeba drożdży, a mimo to ciasto jest puszyste i rozpływa się w ustach. Tę niezwykle prostą i popularną przekąskę podaje się najczęściej z twarogowym nadzieniem.

Poniżej podajemy Ci przepis na szybki i tani przepis, który pokochają wszyscy domownicy!

Składniki na tureckie bułeczki:

  • 60 gram oleju słonecznikowego
  • 12 gram proszku do pieczenia
  • 430 gram mąki pszennej
  • trzy jajka
  • 100 gram masła
  • 100 mililitrów kefiru
  • 15 mililitrów octu
  • 250 gram bryndzy
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!