Wymieszaj za pomocą trzepaczki miękkie masło z octem, kefirem, solą i cukrem. Następnie dodaj 2 białka i 1 żółtko. Następnie dodaj proszek do pieczenia i mąkę. Przesiej ją do miski w 2 etapach, nie przerywając ugniatania. W rezultacie powinnaś otrzymać miękkie, delikatne ciasto.
Rozwałkuj ciasto w rolkę i podziel na małe kawałki. Aby zrobić nadzienie wymieszaj za pomocą widelca ser z jednym jajkiem. Posyp pierwszy kawałek ciasta mąką, rozgnieć dłonią aby uzyskać mały placek. Na środku umieść trochę nadzienia. Połącz krawędzie ciasta, dociśnij ciasto dłonią na wierzchu. Zrób to z każdym kawałkiem ciasta.
Połóż gotowe na blasze wyłożonej pergaminem. Nasmaruj je roztrzepanym białkiem. Zrób małe nacięcie na wierzchu każdego ciasta. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C przez pół godziny lub trochę dłużej. Kieruj się mocą swojego urządzenia.
Comments are closed.