Smaczne i szybkie w przygotowaniu. Rewelacyjny smak – Teściowa zdradziła przepis na kotleciki ziemniaczane.

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, wrzuć do ziemniaków. Do miski z ziemniakami i cebulą wbij jajko i wsyp starty ser. Wymieszaj wszystkie składniki.

 

Z gotowego ciasta ręcznie wyrabiaj kotleciki.

Mają mieścić się w dłoni; najpierw uformuj z ciasta kulki, a następnie delikatnie je spłaszcz. Kotleciki obtocz dokładnie w bułce tartej. Na każdym kotleciku wykałaczką narysuj kratkę.

 

Rozgrzej masło i olej na patelni. Kotleciki nakładaj na rozgrzaną mocno patelnię i smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru

Kotleciki po ostygnięciu są gotowe do jedzenia. Smacznego.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!