You might also like
Obierz czerwoną cebulę, pokrój na pół pierścienie i przenieś do miski. Dodaj sól, cukier, ocet jabłkowy, wodę, wymieszaj i odstaw na 10-15 minut. Ugotuj filet, ostudź go i pokrój na małe kawałki. Opłucz zioła, wysusz i drobno posiekaj. Ugotuj marchewki, ostudź, obierz i zetrzyj na grubej tarce.
Jajka ugotuj, ostudź, podziel je na białka i żółtka. Zetrzyj białka na grubej tarce, a żółtka oddzielnie na drobnej tarce. Zetrzyj twardy ser na drobnej tarce. Teraz możesz układać warstwy sałatki. Do formowania możesz użyć pierścienia np. od blachy do pieczenia o średnicy około 20 cm. Pierwsza warstwa to kurczak, a następnie warstwa majonezu.
Rozłóż zioła jako drugą warstwę ( zostaw część do dekoracji sałatki). Odcedź cały płyn z marynowanej cebuli i ułóż jako następną warstwę, posmaruj majonezem. Kolejna warstwa to gotowane marchewki. Posól i popieprz do smaku, przykryj warstwą majonezu.
Odlej płyn z kukurydzy, ułóż jako następną warstwę, rozprowadź na powierzchni i posmaruj majonezem. Zostaw trochę kukurydzy, aby udekorować sałatkę.
Kolejne warstwy to białka, majonez, tarty ser, majonez, żółtka. Zostaw trochę białka do dekoracji sałatki. Pokrój pomidory koktajlowe na połówki i ułóż je na całym obwodzie sałatki.
Comments are closed.