Ten przepis jest dla Ciebie, jeśli kiedykolwiek zmagałeś się z przygotowaniem wątróbki. Zawsze smakuje gorzko i twardo. Chociaż może nie wydawać się trudna do przygotowania, jeden składnik może zrobić całą różnicę.
Dobrze opłucz wątróbkę. Pozwól wątróbce całkowicie wyschnąć, a następnie usuń wszelkie błony. Pokroić cebulę w krążki lub półksiężyce.
Na dużej patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną cebulę. Gotować, aż cebula lekko zmięknie. Przez kilka sekund podsmażymy zmielony lub posiekany czosnek. Na wierzch cebuli dodać pokrojoną wątróbkę.
W tym momencie nie doprawiamy wątróbki solą ani innymi przyprawami. Odwróć kawałki i smaż drugą stronę przez około 1-2 minuty.
Dodaj liście laurowe do wątróbki, gdy tylko zmieni kolor na biały. Mieszaj wszystko przez około kolejną minutę, a następnie zdejmij z gazu. Przed jedzeniem dopraw wątróbkę według swoich preferencji. Gotowe.
Comments are closed.