Wywar z rodzynek na wątrobę – Lekarze o tym nie mówią, ale to działa

Często traktujemy rodzynki jako przekąskę, ewentualnie jako dodatek do wypieków i różnych deserów. Mało kto wie, że te małe niepozorne smakołyki słyną z właściwości zdrowotnych.

Są bogatym źródłem przeciwutleniaczy. Dodatkowo zawierają mnóstwo witamin i minerałów. Z tego względu z powodzeniem są wykorzystywane do oczyszczania wątroby z toksyn.  Można to zrobić przy pomocy wywaru z podanego poniżej przepisu.

 

Potrzebne składniki:

  • 150 g rodzynek
  • 400 ml wody

Przygotowanie wywaru:

Rodzynki dokładnie opłucz. Przygotuj patelnię, wlej na nią wodę(zdatną do picia) i doprowadź do wrzenia. Kiedy woda już się zagotuje, dodaj suszone owoce. Gotuj około dwudziestu minut na małej mocy palnika. Odstaw wywar w bezpiecznym miejscu na całą noc, po upływie tego czasu odcedź. Po podgrzaniu możesz już pić.

Ważne wskazówki:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!