You might also like
W jednej misce połącz twaróg z mikserem. Wmieszaj mięso mielone, majonez, sól i pieprz. Zmiksować. Wymieszać.
W osobnej misce wymieszaj bułkę tartą z wodą. Wymieszaj z mięsem. Nasmaruj olejem blachę do pieczenia. Z przygotowanej masy uformuj kotlety według własnych upodobań i ułóż je na blasze do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Czas pieczenia zależy od tego, jak duże są klopsiki, ale powinien wynosić 30-35 minut. Po upływie tego czasu możesz wyjąć jednego klopsa i podzielić go na pół. Klops jest gotowy, jeśli w środku nie jest surowy.
Podczas gdy klopsiki się gotują, przygotuj sos. W rondelku rozpuść masło. Gdy masło się rozpuści, dodać mąkę i energicznie wymieszać. Smaż mieszankę przez 2 minuty na małym ogniu, nie mieszając. Gdy mąka zacznie brązowieć, dodaj wrzącą wodę. Dodaj śmietanę, sól i pieprz. Wymieszaj za pomocą trzepaczki.
Comments are closed.