Dietetyczna zupa Odporność plus – bez ziemniaków. W ciągu tygodnia minus 3 kg i nadal chudnę

Aby dieta była skuteczna koniecznie trzeba odrzucić z diety alkohol, słodycze oraz wszelkie produkty piekarnicze. Olej najlepiej spożywać w sałatce jako dressing.

Z produktów mlecznych należy wypijać jedynie jogurt lub kefir, ale nie więcej niż 200 ml dziennie. Jeżeli mamy ochotę na twaróg to tylko ten z niską zawartością tłuszczu i nie częściej niż 3-4 razy w tygodniu.

Dobrze zrobić sobie dwa razy w tygodniu dni podczas których jemy tylko zupy i pijemy dużo wody.

Składniki

  • filet z kurczaka (300 g)
  • woda (1,5-2 l)
  • brokuły (300 g)
  • korzeń selera (1 sztuka)
  • marchewka (1 sztuka)
  • cebula (1 sztuka)
  • tarty korzeń imbiru (1 łyżka)
  • olej roślinny (2 łyżki)
  •  świeże zioła
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie zupy

Filet z kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Następnie ugotuj go w osolonej wodzie. Obierz marchewkę, cebulę, seler i umyj je dokładnie. Brokuły również umyj pod bieżącą wodą i podziel na małe różyczki.

Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w półtalarki, a seler w kostkę. Wlej wodę do garna i dodaj warzywa. Gotuj je przez około 5-10 minut. Kiedy seler będzie już miękki dodaj olej.

Kiedy zupa zagotuje się to dodaj przyprawy oraz imbir i zioła. Następnie wyłącz kuchenkę i odczekaj jeszcze 10 minut. Zupa jest gotowa. Życzymy smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!